Welkom op de website van kinderstudio De Blije Boefjes.

De kinderstudio bevindt zich in het dorp Nieuwerkerk (Zeeland).

In de kinderstudio kunnen kinderen (en hun ouders) terecht voor lessen, coaching, kindermassages, activiteiten en workshops op het gebied van ontspanning voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Daarnaast verzorg ik het knutselcafé, organiseer ik kinderfeestjes en geef ik workshops aan kinderopvangcentra's en basisscholen. 

 

- Ontspanning, Rust en Plezier voor Blije Boefjes - 

 • Wie ben ik?

  Ik ben Kimberley Sprinkhuizen-Hoffmann. Als ontspanningscoach voor kinderen help ik kinderen (en hun ouders) op weg naar meer ontspanning. Mijn missie is om ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers zich er van bewust te maken hoe belangrijk het voor een kind is om te kunnen en mogen ontspannen.

  Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat massage, mindfulness, mind-gym, yoga en meditatie ook voor (jonge) kinderen prettige hulpmiddelen zijn om te kunnen ontspannen. Ook bewegen, dansen, muziek, sensopathisch spel, knutselen/tekenen en de natuur hebben een positieve werking op het kalmeren van het zenuwstelsel. Binnen de kinderstudio van De Blije Boefjes komen al deze facetten samen tot een breed aanbod aan activiteiten voor kinderen van 0 – 12 jaar.

 • De basis om te leren = ontspanning

  Elk kind heeft het nodig om zich te kunnen ontspannen. Ontspannen is een belangrijke tool om tot rust te komen. En rust is noodzakelijk om de dag te kunnen verwerken en nieuwe energie op te doen om verder te ontwikkelen.

  Kinderen krijgen overdag een grote hoeveelheid aan prikkels te verwerken en soms lukt dit allemaal niet zo goed. Kinderen worden moe, prikkelbaar, krijgen psychosomatische klachten, zijn onrustig, snel afgeleid of krijgen driftbuien. Wanneer een kind voor langere tijd aan spanningen wordt blootgesteld of als de hersenen meer prikkels ontvangen dan ze kunnen verwerken treed overprikkeling op. Het lichaam herkend overprikkeling altijd als stress. En hoe meer stress we ervaren, hoe meer stresshormonen het lichaam aanmaakt. Deze stresshormonen zorgen er voor dat we dingen minder goed kunnen onthouden. We kunnen dus wel stellen dat ontspanning de basis is om te leren. Helaas wordt deze kennis, ook binnen het onderwijs, nog te weinig toegepast.

 • Aanraken een levensbehoefte

  Aanraken is een eerste levensbehoefte. Het effect van babymassage is bijvoorbeeld al in meerdere studies aangetoond. Deze kinderen groeien en ontwikkelen zich beter dan kinderen die niet gemasseerd worden. Zowel op verstandelijk als op motorisch gebied.

  Kinderen bij wie de huid onvoldoende wordt aangeraakt zitten vaak niet lekker in hun vel.
  Door te masseren komt het geluks/knuffel hormoon oxytocine vrij. Dit is de tegenhanger van de stresshormonen andrenaline en cortisol. Oxytocine speelt een belangrijke rol bij de hechting van opvoeder en kind. Het zorgt ervoor dat we aardig zijn en ons sociaal gedragen. Het laat de bloeddruk dalen, doet stress afnemen en zorgt voor een goede werking van het spijsverteringsysteem.

  Meer informatie over een workshop Babymassage? Stuur een e-mail naar info@deblijeboefjes.nl

 • Lees meer over de ontspanningslessen

  In de kinderstudio worden ontspanningslessen gegeven voor kinderen van 0 - 12 jaar. Alle ontspanningslessen zijn gericht op de BOEF voorwaarden om kinderen om te toveren tot ontspannen en Blije Boefjes.

 • Boefje in Balans Consulten

  Tijdens de Boefje in Balans consulten ga ik 1 op 1 aan de slag om jouw kind weer om te toveren tot een blij en ontspannen boefje.Ieder kind is uniek en daarom dient er altijd gekeken te worden naar wat er bij het kind past.

 • Kindermassages

  In de kinderstudio is een aparte massageruimte waarin ik diverse kindermassages geef aan kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar.

  Uniek is de Blije Buik massage waarbij ik speciale technieken kan inzetten die helpen tegen obstipatie.

 • Workshop Onderlinge Kindermassage BSO/Basisschool

  Onderlinge kindermassage is een waardevolle manier om kinderen te leren elkaar met respect aan te raken. Tijdens onderlinge kindermassage masseren de kinderen elkaar spelenderwijs over de kleding heen.

  In een kindergroep waar aanraakspelletjes en onderlinge kindermassage deel zijn van de dagelijkse activiteiten voelen kinderen zich meer geborgen en deel van de groep. Kinderen zijn liever voor elkaar en het pestgedrag neemt af. Nadat in Zweden en Denemarken (eind jaren '90) onderlinge kindermassage was ingevoerd meldden groepsleiders en leerkrachten meer rust in de groep, socialer gedrag en betere leerresultaten.

  Interesse in een workshop onderlinge kindermassage? Neem contact op!

 • Knutselcafé

  Kom na de zomervakantie gratis een keer kijken bij het knutselcafé. Het knutselcafé is elke woensdag middag van 15.45 - 17.00u geopend voor kinderen van 4 - 12 jaar.
  Als je enthousiast bent kun je een strippenkaart kopen. Je kunt dan 10x komen knutselen voor €45,-

 • Kinderfeestjes

  In de kinderstudio worden kinderfeestjes gegeven aan kinderen van 4 -12 jaar. Er zijn diverse mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit een beweegfeestje, een thema feestje of een creatief feestje.

Een kijkje in de kinderstudio...

Volg De Blije Boefjes op facebook

Like De Blije Boefjes Facebook Pagina

https://m.facebook.com/KinderstudioDeBlijeBoefjes/

Meer info?

Kijk voor meer informatie, artikelen en tips over ontspanning voor kinderen ook eens op de website www.kinderontspanning.info

Aangesloten bij

RGDB

Gecertificeerd docente Babymassage & Baby spelyoga 

www.rgdb.nl

 

Kindergevoel

Gecertificeerd Ontspanningscoach voor kinderen 

www.kinderprof.nl

 

Kinderyoga Academie

Gecertificeerd docente kinderyoga /stippenyoga / wiebelyoga

www.kinderyoga.nl

www.yogastip.nl

www.wiebelyoga.nl

Stoelyoga Nederland

Gecertificeerd docente stoelyoga

www.stoelyoga-nederland.nl