De Blije Boefjes staat voor ontspanning, rust en plezier. Wij bieden workshops, lessen en activiteiten aan op het gebied van massage & yoga voor kinderen in de leeftijd van 0 - 12 jaar. 

Waarom ontspanning voor kinderen?

We leven vandaag de dag in een maatschappij waarin alles snel lijkt te gaan. Doordat alles zo haastig moet gebeuren en bovendien ook nog goed, krijgen we stress. Deze levensstijl lijkt zich overal in de samenleving te nestelen. Niet enkel het werk, maar ook de thuisomgeving, de kinderopvangcentra's en de school blijven niet gevrijwaard van prestatiegerichtheid en stress.

Het komt met name door deze levensstijl, dat we niet méér, maar mìnder beleven. We doen misschien wel meer op een dag, maar daardoor dringt dit alles nog niet tot ons door. Integendeel, een groot deel wordt onbewust gedaan en wordt dus niet bewust beleefd. We leven op de automatische piloot. Het leven raast zo letterlijk aan ons voorbij, we staan niet vaak meer stil bij wat er zich op dit moment aandient. Deze levensstijl kan onbewust leiden tot ontevredenheid of een negatieve levenshouding. En dit heeft niet alleen invloed op onszelf als volwassene, maar werkt ook door op de kinderen. 

Kinderen hebben het net als volwassen vaak druk. Ze krijgen overdag een grote hoeveelheid aan prikkels te verwerken en soms lukt dit allemaal niet zo goed. Kinderen worden moe, prikkelbaar, krijgen psycho-somatische klachten, zijn snel afgeleid, onrustig of krijgen driftbuien. Een kind heeft dan, net als een volwassene, even rust en ontspanning nodig. Maar leren ontspannen is iets wat bij kinderen niet zo vanzelfsprekend is. 

Ontspannen kan met behulp van massage, yoga, mindfulness, dans en bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, visualisaties, kindermeditaties, muziek, wandelen, spelen in de natuur, sensopathisch spel en creatieve activiteiten.

 Een goede balans tussen (in)spanning en ontspanning heeft een positieve werking op een kind;

-          Het vergroot het zelfvertrouwen (minder kans op faalangst)

-          Heeft een positief effect op de gemoedstoestand

-          Geeft verbetering in het slaapgedrag (makkelijker in slaap kunnen vallen of beter doorslapen)

-          Bevorderd een rustige en ontspannen buik-ademhaling

-          Verminderd woede-aanvallen en/of huilbuien

-          Verbeterd de concentratie en schoolprestaties 

 • Start lessen in het wijkcentrum Tolhek te Pijnacker

  Elke zaterdag ochtend
  (met uitzondering van de reguliere schoolvakanties)

  Dreumes-Ontspanning - 09.15 - 10.00u (start bij voldoende animo)

  Peuter/kleuteryoga – 10.15u – 11.00u

  Kinderyoga (vanaf 7 jaar) – 11.00u – 12.00u

  Schrijf uw zoon/dochter in voor een gratis proefles!

 • Peuteryoga lessen op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

  Lijkt het u leuk als ik op uw kinderdagverblijf/peuterspeelzaal peuter yogalessen kom verzorgen? Neem dan even telefonisch of per mail contact op. We kunnen dan een gratis kennismaking gesprek plannen om uw wensen te bespreken.

 • Kinderyoga lessen voor de naschoolse opvang of basisschool

  Ik verzorg workshops kinderyoga op basisscholen en naschoolse opvang. De workshops kunnen eenmalig gegeven worden of bestaan uit blokken van 2 tot 10 lessen. Alles is bespreekbaar.

Tv opname door Pijnacker-Nootdorp.tv

Op zaterdag 16 februari '19 werden er door Pijnacker-Nootdorp.tv opnames gemaakt tijdens de kinderyoga les.

Gecertificeerd docent Babymassage & Baby yoga 

www.rgdb.nl

Gecertificeerd docent Stippenyoga

www.yogastip.nl

Samenwerking De Blije Boefjes & Een Momentje Rust

De Blije Boefjes werkt samen met Een Momentje Rust. 

Een Momentje Rust biedt workshops aan voor volwassenen, kinderen en (dementerende) ouderen. Een momentje rust binnen je gezin, op kantoor, het woonzorgcentrum, in het klaslokaal of de kinderopvang. Informeer naar de mogelijkheden en kijk op de website www.eenmomentjerust.nl