De Blije Boefjes staat voor ontspanning, rust en plezier. Wij bieden workshops, lessen en activiteiten aan op het gebied van massage & yoga voor kinderen in de leeftijd van 0 - 12 jaar.

 

Let op: In verband met een verhuizing naar Zeeland stoppen wij vanaf 2020 met de lessen in Pijnacker-Nootdorp! 

Kinderen krijgen overdag een grote hoeveelheid aan prikkels te verwerken en soms lukt dit allemaal niet zo goed. Kinderen worden moe, prikkelbaar, krijgen psycho-somatische klachten, zijn snel afgeleid, onrustig of krijgen driftbuien. Een kind heeft dan, net als een volwassene, even rust en ontspanning nodig. Maar leren ontspannen is iets wat bij kinderen niet zo vanzelfsprekend is. 

"Yoga en Massage helpt kinderen te ontladen, nieuwe energie op te doen en tot rust te komen"

Ontspannen kan o.a. met behulp van yoga, massage, mindfulness, muziek, dans, bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, visualisaties, meditaties, spelen in de natuur, sensopathisch spel en creatieve activiteiten.

In de kinderpraktijk van De Blije Boefjes worden cursussen voor kinderen van 0 - 4 jaar gegeven. Voor de leeftijd van 4 - 12 jaar verzorgen wij lessen kinderyoga op locatie in Pijnacker en bij diverse BSO's en basisscholen in de regio.  Kinderen vanaf 4 jaar kunnen in de praktijk ook komen ontspannen d.m.v. een massage of het unieke boefje in balans programma.

Voor bijzondere boefjes (lees: kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, autisme of AD(H)D) bieden wij in de kinderpraktijk ook (PGB) begeleiding met behulp van de inzet van o.a. kinder-ontspanningscoaching, massage en yoga.  

Onze activiteiten zijn allen gericht op de BOEF voorwaarden om kinderen om te toveren tot ontspannen en Blije Boefjes.

Bewegen

Bewegen heeft een positieve invloed op de algemene ontwikkeling van kinderen. Lichaamsbeweging leidt tot een betere gezondheid maar speelt ook een belangrijke rol bij de manier waarop kinderen zich emotioneel, sociaal en mentaal ontwikkelen.

Ontdekken, doen, rust…

Een kind leert door te bewegen, te ontdekken en te doen, maar heeft ook rust nodig om alles te verwerken. Naast slapen zijn yoga en massage een prettige manier om mentale rust voor een kind te creëren.

Een goede balans tussen inspanning/ontspanning

Uit onderzoek blijkt dat stress het leren remt. Hoe meer stress, hoe meer stresshormonen de hersenen aanmaken en hoe minder we dingen kunnen onthouden. Ontspanning is dus de basis om te leren en om tot ontspanning te komen is een goede balans nodig tussen (in)spanning en ontspanning.

Fysieke en mentale gezondheid bevorderen

Een goede balans tussen (in)spanning en ontspanning heeft een positieve werking en bevordert de fysieke en mentale gezondheid van een kind.

-          Het vergroot het zelfvertrouwen (minder kans op faalangst)

-          Heeft een positief effect op de gemoedstoestand

-          Geeft verbetering in het slaapgedrag (makkelijker in slaap vallen of beter doorslapen)

-          Bevorderd een rustige en ontspannen buik-ademhaling

-          Verminderd woede-aanvallen en/of huilbuien

-          Verbeterd de concentratie en schoolprestaties 

 

Gecertificeerd docenten Babymassage & Baby yoga 

www.rgdb.nl

 

Gecertificeerd docenten kinderyoga /stippenyoga / wiebelyoga

www.kinderyoga.nl

www.yogastip.nl

www.wiebelyoga.nl

Samenwerking De Blije Boefjes & Een Momentje Rust

De Blije Boefjes werkt samen Een Momentje Rust.

Een Momentje Rust biedt net als De Blije Boefjes diverse workshops en activiteiten aan op het gebied van baby-, peuter-, en kinderyoga. Ga voor meer informatie naar de website www.eenmomentjerust.nl