Peuteryoga KDV/PSZ

Peuters ontdekken de wereld heel actief en beweeglijk. Als volwassenen zijn we ons niet altijd bewust van de hoeveelheid prikkels waaraan peuters worden blootgesteld en de tijd die ze nodig hebben om opgedane indrukken te verwerken. Wanneer de hoeveelheid prikkels te belastend is, kan dat leiden tot concentratieproblemen, boosheid, angst of verdriet. Peuters hebben dus, net als volwassene, af en toe rust en onstpanning nodig. 

Op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal doen peuters veel indrukken op en krijgen zij gedurende de dag veel prikkels te verwerken. Het is daarom belangrijk om inspanning en ontspanning af te wisselen. Peuteryoga is daarvoor erg geschikt en heeft een goede uitwerking op het lichaam.

Het bevordert: 

- een goede lichaamshouding

- de motorische vaardigheden

- een goede weerstand

- de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop

Daarnaast zie je door yoga vaak een verbetering in:

- het zelfvertrouwen

- het zelfbewustzijn

- het concentratie vermogen

- de emotionele groei 

Tijdens de les doen we yoga en ademhalingsoefeningen, spelen spelletjes met het parachute doek, de yoga ballen en overige ontspannende materialen, we dansen, maken muziek en bovenal….beleven we plezier!

Een algemene peuteryoga les voor de hele groep (max 16 peuters) duurt 30 minuten. Hierbij dient er minimaal 1 pedagogisch medewerker aanwezig te zijn. 

Voor 3+ peutergroepen, voor peuters vanaf 3 jaar, duurt een les 3 kwartier. Hier kunnen maximaal 8 peuters aan deelnemen. Elke les heeft dan een ander thema die aansluit bij de belevingswereld van het jonge kind en we eindigen de les met een bijbehorend verhaaltje en het kleuren van een mandala. 

Heb je als kinderdagverblijf of peuterspeelzaal interesse in peuteryoga lessen. Neem dan contact op via info@deblijeboefjes.nl of 06-43299382.

 

 

 

Peuteryoga KDV/PSZ