Peuteryoga KDV/PSZ

Peuters ontdekken de wereld heel actief en beweeglijk. Als volwassenen zijn we ons niet altijd bewust van de hoeveelheid prikkels waaraan peuters worden blootgesteld en de tijd die ze nodig hebben om opgedane indrukken te verwerken. Wanneer de hoeveelheid prikkels te belastend is, kan dat leiden tot concentratieproblemen, boosheid, angst of verdriet. Peuters hebben dus, net als volwassene, af en toe rust en onstpanning nodig. 

Op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal doen peuters veel indrukken op en krijgen zij gedurende de dag veel prikkels te verwerken. Het is daarom belangrijk om inspanning en ontspanning af te wisselen. Peuteryoga is daarvoor erg geschikt en heeft een goede uitwerking op het lichaam.

Het bevordert: 

- een goede lichaamshouding

- de motorische vaardigheden

- een goede weerstand

- de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop

Daarnaast zie je door yoga vaak een verbetering in:

- het zelfvertrouwen

- het zelfbewustzijn

- het concentratie vermogen

- de emotionele groei 

Een peuteryoga les duurt 3 kwartier. Elke les heeft een ander thema die aansluit bij de belevingswereld van het jonge kind. We doen yoga en ademhalingsoefeningen, spelen spelletjes met het parachute doek, de yoga ballen en overige ontspannende materialen, we dansen, maken muziek en bovenal….beleven we plezier!

Heb je als kinderdagverblijf of peuterspeelzaal interesse in peuteryoga lessen. Neem dan contact met me op via info@deblijeboefjes.nl  of 06-43299382.

 

 

 

Peuteryoga KDV/PSZ