Stoelyoga in de klas

Docente Kimberley beschrikt sinds kort ook over haar cetificaat stoelyoga. Binnekort zal er een nieuwe workshop (stoel)yoga in de klas worden ontwikkeld waarin kinderen in het basisonderwijs een momentje rust kunnen ervaren binnen het klaslokaal adhv stoelyoga. 

Stoelyoga geeft leerkrachten praktische tools om korte ontspan- en beweegmomenten in de klas te introduceren. Alle bewegingen worden in aandacht uitgevoerd waardoor je bewuster wordt van je lichaam. Met de oefeningen kom je even ‘uit je hoofd’ en leer je vaardigheden die je helpen ontspannen en concentreren. De leerlingen hoeven hun tafel niet te verlaten – de oefeningen worden gedaan op of met behulp van hun eigen stoel. De oefeningen duren hooguit enkele minuten en kunnen op elk moment van de dag gedaan worden. Bij het doen van de oefeningen gaat het om balans, kracht, concentratie, visualisatie en lichaamsbewustzijn. Fijn om je dag mee te starten, als beloning voor het harde werken, of om rustig te worden voor het maken van een toets.

Bron: www.stoelyoga-nederland.nl 

Gefeliciteerd Truus!

Op dinsdag 20 november heeft Truus haar Kinderyoga diploma in ontvangst mogen nemen. Van harte gefeliciteerd!

Naast de Baby-yoga, waarvoor zij afgelopen zomer is geslaagd, zal zij vanaf 2019 ook lessen aan de BSO gaan verzorgen en word Truus de vaste inval docente. Ook gaat zij zich in het nieuwe jaar verder specialiseren op het gebied van onderlinge kindermassage, partneryoga, stippenyoga, wiebelyoga en stoelyoga, Veel succes en plezier gewenst als kinderyoga docente!

 

10 november 2019 - Thema Onderwaterwereld

We zijn in het wijkcentrum Tolhek gestart met een klein groepje kinderen. Er is nog genoeg plek voor meer kleine yogi's dus kom gerust langs voor een gratis proefles. 

Vanmorgen in de les het thema onderwaterwereld met diverse zee/strand dieren yoga houdingen. Golven maken met het zee doek, elkaar masseren met zee egel prikkelballen en deze met de voeten aan elkaar doorgeven, visjes met een rietje terug naar de zee blazen en een prettige strand visualisatie.

Daarnaast luisteren we elke les naar de twee klankschalen en zijn dan muis stil, doen we de kinderzonnegroet, doen we een adem oefening dmv het ruiken van een etherische olie, leggen we een knuffel of veertje op onze buik en luisteren naar rustgevende muziek.

Op 09-10-2018 heb ik mijn diploma Stippenyoga in ontvangst mogen nemen. Vanaf nu kan ik de yoga stippen op een creatieve en speelse manier inzetten in de peuter en kinderyoga lessen. Een yoga stip is een klein rond yoga matje van 30 cm doorsnede. Yoga stippen geven kinderen een eigen plekje in de ruimte waardoor ze beter kunnen focussen en bij zichzelf blijven. Daarnaast nodigen de yoga stippen kinderen uit tot creatief spel.

Pietenyoga incl. Sint Bingo

Een leuke yoga les in het teken van Sint en Piet voor kinderen van 4 - 8 jaar. Met o.a. een pieten yoga parcours, een sinterklaas bingo en een echt pieten yoga diploma. Ieder kind ontvangt na afloop een klein presentje. Geef je kind op door het contactformulier in te vullen of te mailen naar info@deblijeboefjes.nl

Kosten €10,- p. kind

(Vanaf de herfstvakantie worden er wekelijks yoga lessen gegeven in het wijkcentrum Tolhek).

Afscheid kinderdagverblijf EigenWijs in Rijswijk 26/06/2018

Na bijna 2,5 jaar om de week yoga les te hebben gegeven aan de peuters van kinderdagverblijf EigenWijs in Rijswijk nam ik vandaag afscheid. Erg jammer dat ik de peuters van de twee groepen, de krekels en de libellen, zal moeten missen. Maar ook weer tijd voor nieuwe uitdagingen. De laatste yoga les stond vandaag in het teken van het thema feest. 

Thema Koningsdag

In week 17 stonden alle peuter en kinderyoga lessen in het teken van Koningsdag. We hebben met zijn allen een fanfare nagespeeld met muziek instrumenten op het vrolijke lied; Feest op straat. Ook speelden we oud hollandse spelletjes, zoals ring gooien en hinkelen en gingen we wapperen met oranje bloemen op de Nederlandse vlag. We deden een kindermeditatie; de koning, uit het boekje Relax Kids en het allerleukste was de verassing op het einde...... met behulp van een vliegenmepper en een oranje ballon mochten de kinderen ballonnen tennis spelen op vrolijke muziek. Wild Natuurlijk doen we tussendoor ook yoga en ademhalings oefeningen, zo bliezen we de oranje bloemen van onze hand en op de grond vooruit en deden we de yoga houding van de Leeuw. De koning van het dierenbos. Voor de peuters las ik naderhand nog een verhaaltje uit Jip & Janneke voor over de koning en de koningin en maakte ik gebruik van de handpoppen van de koning en de koningin. 

Op het einde van de les kleuren we altijd met zijn allen een mandala, welke natuurlijk ook in het teken stond van de koning en zijn koningin. 

Het was weer een super fijne yoga week. 

Gezellige en ONTSPANNEN Koningsdag gewenst allemaal!

Paasyoga lessen

In week 13 stonden de yoga lessen in het teken van de Pasen. Zowel op de kinderdagverblijven als op de naschoolse opvang locaties heb ik diverse yoga activiteiten gedaan omtrent het thema. 

Na de warming up, waarin we elke les luisteren naar de klankschalen, de kinderzonnegroet doen, ons lichaam even lekker los schudden en de etherische olie ruiken, komt altijd het thema gedeelte, welke elke les weer anders is. 

Deze week liepen de kinderen een paas yoga parcours, we legden paaseieren op een lepel en moesten over de balans egels en om de pionnen heen, zonder dat het paasei er af viel. Dit was best lastig, zeker het lopen over de balans egels is best spannend. Ook leerden we springen als een paashaas in de hoepels. En door een grote storm waaide alle paaseieren uit het mandje van de paashaas waardoor we de paaseitjes weer terug moesten blazen. 

De kinderen mochten ook paaseitjes op de mini parachute doekjes leggen en we probeerde de eitjes er niet van af te laten vallen. 

Als laatste nog een paas eitje proberen door te geven met onze voeten, waarbij het verboden was om onze handen te gebruiken... best lastig hoor! 

Na het thema gedeelte doen we altijd nog even een ontspannings oefening, we liggen op onze matten, luisteren naar de muziek en duwen onze knuffelbeertjes (bij de peuters) of veertjes (BSO/basisschool kinderen) met onze buik heel zachtjes iets omhoog en omlaag om een goede buikademhaling te bevorderen. 

Het was weer een super gezellig yoga week met veel enthousiaste kinderen.

Fijne Paasdagen allemaal! 

NAMASTE!!!

 

Kop

Dit is een paragraaf. Klik hier om tekst toe te voegen en te wijzigen. Dit is een perfecte plek om een verhaal te schrijven en/of informatie te delen met uw website bezoekers.