Bijzondere boefjes

Soms komt het voor dat een kind niet goed mee komt tijdens de reguliere yoga lessen. Bijvoorbeeld omdat het erg veel last heeft van zijn/haar gevoeligheid of omdat het moeite heeft met de prikkels in een groep. Voor kindjes met ADHD, ASS (Autisme Spectrum Stoornis), hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid of een lichamelijke of verstandelijke beperking biedt De Blije Boefjes 1 op 1 begeleiding (begeleiding vanuit PGB is ook mogelijk)

Kinderen met een uitdaging (ofwel beperking) hebben vaak nog meer de behoefte aan ontspanning door middel van beweging, massage, yoga en sensomotorisch spel, dan andere kinderen. Ook vraagt de zorg voor een kindje, dat net even anders is dan het gemiddelde, erg veel energie van jou als ouder en is het fijn als je je zoon of dochter met een gerust hart bij mij kunt achterlaten om zelf ook even op te kunnen laden. De begeleiding en activiteiten zullen we gezamenlijk afstemmen en desgewenst kan er een begeleidingsplan met doelen worden opgesteld. De begeleiding en activiteiten kunnen zowel bij mij thuis, als in mijn eigen praktijkruimte of bij jullie aan huis plaatsvinden.   

Senso motorische ontwikkeling

Ik beschik over diverse senso motorische materialen om de senso-motoriek te bevorderen. Door met bewegen te reageren op gevoel, licht en geluid , ontwikkeld een kind zich, verkent het de eigen omgeving en eigen rol daarin. Dit proces noemen we de senso motorische ontwikkeling. De zintuigen (senso) en de motoriek (motorisch) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De sensomotorische ontwikkeling vormt de basis voor de algehele ontwikkeling. Zo speelt de sensomotorische ontwikkeling een belangrijke rol bij de manier waarop kinderen zich emotioneel, sociaal en mentaal ontwikkelen.

Zelfvertrouwen

Tijdens de begeleiding en activiteiten zullen we naast het vergroten van de senso-motoriek ook werken aan het zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is namelijk één van de belangrijkste voorwaarden om kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen. Zelfvertrouwen kan een kind alleen opbouwen als het zichzelf, het eigen lichaam, kan vertrouwen. De diversiteit in ontspannende activiteiten gericht op beweging en creativiteit; massage, yoga en sensomotorisch spel zullen hier aan bijdragen.  

Senso-motorische en ontspannende activiteiten;

-          Spelen met klei (bijv. Foam Clay)

-          Spelen met water, scheerschuim, zand of rijst

-          (vinger)verven

-          Mandala kleuren  

-          Schommelen (ontwikkelt o.a. het evenwichtsgevoel en vergroot de kennis van het eigen lichaam. Het is zowel ontspannend als leuk voor het kind)

-          Kruiptunnel (ontwikkelt o.a. de motoriek en helpt de hersenen prikkels verwerken)

-          Regenboog parachute doek (activiteiten met het regenboog parachute doek om de samenwerking en motoriek te stimuleren. Wind maken, vallende sterren van ’t doek laten glijden, er onder door kruipen/lopen.)

-          Yoga houdingen en ademhalingsoefeningen

-          Concentratie spelletjes

-          Spelen met Senso-motorische ballen (prikkelen de zintuigen)

-          Spelmassage (masseren op liedjes, versjes en rijmpjes)

-          Bilibo (Balanceren, schommel en draaien in de Billibo, welke de motoriek en het evenwichtsgevoel bevorderd)

-          Dansen met gekleurde doekjes, linten of punch ballonnen met rijst.

-          Balanceer egels (evenwicht leren bewaren)

-          Dromenvanger knutselen

-          Wandelen in de natuur

Etc.

Neem voor meer informatie contact op via info@deblijeboefjes.nl of vul het contactformulier in.