Kinderyoga

De kinderyoga lessen staan in het teken van een bepaald thema, bijvoorbeeld het circus, de jungle, seizoenen, emoties, samenspel, vriendschap etc.

Wij kiezen er bewust voor om de yoga lessen te geven in kleine groepen (max. 10 kinderen) zodat er voor ieder kind genoeg aandacht is. Op deze manier kunnen we tijdens de yoga lessen ook werken aan bepaalde doelen of aandachtspunten  die je als ouder(s) van tevoren kunt aangeven.

Dit kan bijvoorbeeld gaan om het volgende;

-          Mijn zoon/dochter heeft moeite met het uiten van emoties (of één bepaalde emotie)

-          Mijn zoon/dochter komt ’s avonds moeilijk in slaap.

-          Mijn zoon/dochter heeft moeite zich te concentreren

-          Mijn zoon/dochter is faalangstig

-          Mijn zoon/dochter is erg onzeker

-          Mijn zoon/dochter heeft last van spanning gerelateerde klachten.

-         Mijn zoon/dochter heeft last van hyperventilatie

Tijdens de yoga lessen werken we aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Zelfvertrouwen is namelijk één van de belangrijkste voorwaarden om kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen. Zelfvertrouwen kan een kind alleen opbouwen als het zichzelf, het eigen lichaam, kan vertrouwen. De diversiteit in ontspannende activiteiten gericht op beweging en creativiteit; yoga houdingen, adem en concentratie oefeningen, sensomotorisch spel, massage, dans, mandala kleuren/tekenen, dragen hier positief aan bij.

We sluiten de les af met het trekken van een affirmatie kaartje. Een affirmatie is een vorm van een positieve zelfsuggestie. Het zijn korte bekrachtigende en positieve zinnetjes die je tegen jezelf als een soort mantra (herhaling) zegt zoals bijvoorbeeld 'Ik ben goed zoals ik ben'.  

Soms komt het voor dat de docente tijdens de les merk dat uw zoon/dochter meer extra aandacht nodig heeft. Er kan dan desgewenst een individueel yoga-plan worden opgesteld om aan bepaalde doelen te werken. Dit geldt ook voor kinderen met een extra uitdaging, zoals ADHD, ASS of een andere lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Hiervoor kunt u klikken op het kopje Bijzondere Boefjes.

Locatie:

Wijkcentrum Tolhek - zaal 3 (trap op naar boven, achterste zaal)

Gantellaan 1, te Pijnacker 

Dag/Tijd:

Zaterdag 11:00 - 12:00u

Helaas stoppen wij vanaf 2020 met de lessen in het wijkcentrum Tolhek wegens een verhuizing.