Kinderpraktijk

Kinderpraktijk De Blije Boefjes is gevestigd aan het Boomapad 32, 2642 JN Pijnacker en bevindt zich op de 2e etage (zolderruimte). In deze ruimte worden de cursussen voor kinderen van 0 - 4 jaar, de kindermassages en  de individuele begeleiding aangeboden. 

De kinderyoga lessen worden gegeven in het Wijkcentrum Tolhek (bovenste zaal achter) aan de Gantellaan 1 te Pijnacker.

 • Massage vanaf 4 jaar

  Vanaf 4 jaar kunnen boefjes naar de praktijk komen voor een deelmassage. Een deelmassage betekend dat er gekozen kan worden uit een hoofd, buik of voetmassage.
  Omdat de concentratieboog van jonge kinderen nog niet zo hoog is wordt deze korte massage beperkt tot een duur van 10 min. Wel kan een korte massage al erg waardevol zijn voor het kind.

 • Massage vanaf 6 jaar

  Vanaf 6 jaar kan er naast de keuze van een deelmassage ook gekozen worden om zowel het hoofd, de buik alsmede de voeten te laten masseren.

 • Massage vanaf 8 jaar

  Vanaf de leeftijd van 8 jaar kan er gekozen worden voor een algehele lichaamsmassage. Naast het hoofd, de buik en de voeten worden ook de armen, de rug en benen meegenomen in de massage. Tijdens deze ontspannen massage ligt het kind, in tegenstelling tot de andere massages, in zijn/haar onderbroek onder een deken en wordt er gemasseerd met massage olie met een vleugje etherische olie (keuze uit: lavendel, limoen, citroen of mandarijn)

 • Boefje in Balans

  *Binnekort meer info*

 • Blije Kinderbuik

  *Binnekort meer info*

 • Bijzondere Boefjes

  Soms komt het voor dat een kind niet goed mee komt tijdens de reguliere yoga lessen of dat het wegens een beperking niet mee kan doen in een groep. Bijvoorbeeld omdat hij/zij erg beperkt is of omdat hij/zij moeite heeft met de prikkels in een groep.

  Voor boefjes met ADHD, ASS, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid of een lichamelijke of verstandelijke beperking biedt De Blije Boefjes 1 op 1 begeleiding (begeleiding vanuit PGB is ook mogelijk).

  Kinderen met een uitdaging (ofwel beperking) hebben vaak nog meer de behoefte aan ontspanning door middel van beweging, massage, yoga en sensomotorisch spel, dan andere kinderen. Ook vraagt de zorg voor een kindje, dat net even anders is dan het gemiddelde, erg veel energie van jou als ouder en is het fijn als je je zoon of dochter met een gerust hart kunt achterlaten om zelf ook even op te kunnen laden. De begeleiding en activiteiten zullen we gezamenlijk afstemmen en desgewenst kan er een begeleidingsplan met doelen worden opgesteld.