Ontspanning, Rust & Plezier voor Blije Boefjes...

Kinderstudio De Blije Boefjes is gevestigd in Nieuwerkerk, op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. 

In de kinderstudio kunnen kinderen en hun ouders terecht voor diverse activiteiten gericht op ontspanning voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

 

Elk kind heeft het nodig om zich te kunnen ontspannen. Ontspannen is een belangrijke tool om tot rust te komen. En rust is noodzakelijk om de dag te kunnen verwerken en nieuwe energie op te doen om verder te ontwikkelen. Kinderen krijgen overdag een grote hoeveelheid aan prikkels te verwerken en soms lukt dit allemaal niet zo goed. Kinderen worden moe, prikkelbaar, krijgen psychosomatische klachten, zijn onrustig, snel afgeleid of krijgen driftbuien.

Wanneer een kind voor langere tijd aan spanningen wordt blootgesteld of als de hersenen meer prikkels ontvangen dan ze kunnen verwerken treed overprikkeling op. Het lichaam herkend overprikkeling altijd als stress. En hoe meer stress we ervaren hoe meer stresshormonen het lichaam aanmaakt. Deze stresshormonen zorgen er zelfs voor dat we dingen minder goed kunnen onthouden.

We kunnen dus wel stellen dat ontspanning de basis is om te leren.

'Ontspanning is de basis om te leren' 

 Helaas word deze kennis nog te weinig toegepast. Met de activiteiten binnen de Kinderstudio en het nieuwe initiatief kinderyoga Schouwen-Duiveland hoop ik ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten er van bewust te maken hoe belangrijk het is om kinderen te leren hoe zij zich kunnen ontspannen. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat yoga, massage, mindfulness en meditatie ook voor (jonge)kinderen prettige hulpmiddelen zijn om zich staande weten te houden in een overprikkelde maatschappij.

Kinderyoga Schouwen-Duiveland

Kinderyoga Schouwen-Duiveland is een initiatief om Kinderyoga op het eiland Schouwen-Duiveland meer onder de aandacht te brengen bij zowel ouders, pedagogisch medewerkers en basisschool leerkrachten. 

Wilt u kinderyoga lessen aanbieden binnen uw school of kinderopvangcentra? Ik kom graag eens langs om uw wensen te bespreken. 

Meer informatie over het initiatief Kinderyoga Schouwen-Duiveland op de website www.kinderyogaschouwenduiveland.nl 

Even voorstellen..

Mijn naam is Kimberley Sprinkhuizen-Hoffmann en ik ben geboren op 20 juni 1989 te Delft. In februari 2020 ben ik samen met mijn partner en twee kinderen vanuit de randstad verhuisd naar het dorp Nieuwerkerk (Duiveland).

Na mijn HAVO ben ik de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan studeren en na het behalen van mijn diploma ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang, jeugdgezondheidszorg en gehandicaptenzorg.

In 2012 kreeg ik een flinke Burnout en een paar jaar later ook de diagnose Fibromyalgie. Ondanks dat dit een pittige tijd was bleek dit ook een echte eye-opener. Ik heb ontzettend veel over mijzelf geleerd en ben mede dankzij mijn twee kinderen in aanraking gekomen met de termen (hoog)gevoeligheid en (hoog)begaafdheid. Hierdoor ben ik hen maar ook mezelf beter gaan begrijpen. Omdat ik door mijn gezondheid toendertijd niet langer voor een baas kon werken en mij voorheen nergens helemaal op mijn plek voelde besloot ik voor mezelf te gaan beginnen. Ik volgde diverse cursussen en opleidingen op het gebied van ontspanning voor kinderen; o.a. babymassage en baby-spelyoga, peuter-/ kinderyoga, (onderlinge) kindermassage, holistische massage, mindfulness cognitive based therapy, aromatherapie en de opleiding ontspanningscoach voor kinderen. 

In november 2015 ben ik als ZZP’er gestart met De Blije Boefjes – Ontspanning voor kinderen van 0- 12 jaar. Mijn doel is om kinderen (en hun ouders) te begeleiden naar meer rust en ontspanning zodat zij zich goed in hun vel voelen en positief en vol zelfvertrouwen door het leven kunnen gaan. Daarnaast wil ik ouders, pedagogisch medewerk(st)ers en basisschool leerkrachten bewust maken van hoe belangrijk het voor een kind is om te kunnen en mogen ontspannen. Met de realisatie van mijn eigen kinderstudio (sinds juni 2020) in het dorp Nieuwerkerk is mijn droom werkelijkheid geworden. 

Een kijkje in de kinderstudio...

Aangesloten bij

RGDB

Gecertificeerd docente Babymassage & Baby spelyoga 

www.rgdb.nl

 

Kindergevoel

Gecertificeerd Ontspanningscoach voor kinderen 

www.kinderprof.nl

 

Kinderyoga Academie

Gecertificeerd docente kinderyoga /stippenyoga / wiebelyoga

Interesse in Kinderyoga artikelen, een lidmaatschap of wil jij ook kinderyoga docente worden? Klik op onderstaande link. 

https://kinderyogashop.nl/r?id=oKJkO7UE

 

 

Stoelyoga Nederland

Gecertificeerd docente stoelyoga

www.stoelyoga-nederland.nl