Ontspanning, Rust en Plezier voor Blije Boefjes....

Kinderstudio De Blije Boefjes is gevestigd in Nieuwerkerk, op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. 

In de kinderstudio kunnen kinderen en hun ouders terecht voor diverse activiteiten gericht op ontspanning voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Elk kind heeft het nodig om zich te kunnen ontspannen. Ontspannen is een belangrijke tool om tot rust te komen. En rust is noodzakelijk om de dag te kunnen verwerken en nieuwe energie op te doen om verder te ontwikkelen. Kinderen krijgen overdag een grote hoeveelheid aan prikkels te verwerken en soms lukt dit allemaal niet zo goed. Kinderen worden moe, prikkelbaar, krijgen psychosomatische klachten, zijn onrustig, snel afgeleid of krijgen driftbuien.

Wanneer een kind voor langere tijd aan spanningen wordt blootgesteld of als de hersenen meer prikkels ontvangen dan ze kunnen verwerken treed overprikkeling op. Het lichaam herkend overprikkeling altijd als stress. En hoe meer stress we ervaren hoe meer stresshormonen het lichaam aanmaakt. Deze stresshormonen zorgen er zelfs voor dat we dingen minder goed kunnen onthouden.

We kunnen dus wel stellen dat ontspanning de basis is om te leren.

'Ontspanning is de basis om te leren' 

 Helaas word deze kennis, ook binnen het onderwijs, nog te weinig toegepast. Met de activiteiten binnen de Kinderstudio en het nieuwe initiatief kinderyoga Schouwen-Duiveland hoop ik ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten er van bewust te maken hoe belangrijk het is om kinderen te leren hoe zij zich kunnen ontspannen. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat yoga, massage, mindfulness en meditatie ook voor (jonge)kinderen prettige hulpmiddelen zijn om zich staande weten te houden in een overprikkelde wereld.

Kinderyoga Schouwen-Duiveland

Meer informatie over het initiatief Kinderyoga Schouwen-Duiveland op de website www.kinderyogaschouwenduiveland.nl 

Een kijkje in de kinderstudio...

Aangesloten bij

RGDB

Gecertificeerd docente Babymassage & Baby spelyoga 

www.rgdb.nl

 

Kindergevoel

Gecertificeerd Ontspanningscoach voor kinderen 

www.kinderprof.nl

 

Kinderyoga Academie

Gecertificeerd docente kinderyoga /stippenyoga / wiebelyoga

Interesse in Kinderyoga artikelen, een lidmaatschap of wil jij ook kinderyoga docente worden? Klik op onderstaande link. 

https://kinderyogashop.nl/r?id=oKJkO7UE

 

 

Stoelyoga Nederland

Gecertificeerd docente stoelyoga

www.stoelyoga-nederland.nl