Les aanbod

In de kinderstudio worden lessen gegeven voor kinderen tussen de 0 - 12 jaar.

 

 

Baby   

Dreumes   

Peuter  

Schoolkind 

 

 

 

 

Alle ontspanningslessen zijn gericht op de BOEF voorwaarden om kinderen om te toveren tot ontspannen en Blije Boefjes. 

Bewegen

Bewegen heeft een positieve invloed op de algemene ontwikkeling van kinderen. Lichaamsbeweging leidt tot een betere gezondheid maar speelt ook een belangrijke rol bij de manier waarop kinderen zich emotioneel, sociaal en mentaal ontwikkelen. Tijdens alle ontspanningslessen staat bewegen centraal. We doen dit door middel van dans, gymnastiek oefeningen en baby- , dreumes-, peuter- en kinderyoga houdingen.

Ontdekken

Tijdens de lessen gaan we samen op ontdekkingstocht. Kinderen ontdekken de wereld veelal door gebruik te maken van hun zintuigen. Ze leren door te zien, horen, proeven en voelen, zijn van nature nieuwsgierig en hebben een enorm doorzettingsvermogen. Denk maar eens aan dreumesen die net leren lopen. Ze vallen en staan weer op. Voor jonge kinderen is het steeds herhalen van dezelfde bewegingen of handelingen van groot belang om te leren. Ze kijken en doen na wat ze zien. Vanaf de basisschool leeftijd staan de lessen met name in het teken van het zelf leren ontspannen. Elke les is een nieuw avontuur met een bepaald thema.    

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is nodig om een kind te leren ontspannen. Dit betekend dat tijdens de lessen continue afwisseling plaatsvindt tussen inspanning en ontspanning. Een voorbeeld hiervan is dat we na een actieve bewegingsoefening weer overschakelen naar een rustige oefening (bv. spelmassage, rustgevende muziek, visualisatie). Op deze manier creëren we tijdens de les een fijne balans.  

Fysieke en mentale gezondheid bevorderen

De ontspanningslessen bevorderen de fysieke en mentale gezondheid van een kind.

-          Het vergroot het zelfvertrouwen

-          Heeft een positief effect op de gemoedstoestand

-          Geeft verbetering in het slaapgedrag

-          Bevorderd een rustige en ontspannen buik-ademhaling

-          Verminderd overprikkeling

-          Verbeterd de concentratie en schoolprestaties