Kinderyoga

Tijdens de Kinderyoga lessen leren kinderen hoe ze zich spelenderwijs kunnen ontspannen. Dit doen we o.a. door gebruik te maken van ontspanningsoefeningen, ademspel, visualisaties, yoga houdingen, dans, mindfulness, spelmassage en creatieve werkvormen. Er is continue afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Zo kunnen wij het ene moment lekker uitbundig bewegen of brullen als een leeuw om daarna weer rustig op een matje naar een mooie droom visualisatie te luisteren. Elke les staat in het teken van een bepaald thema; bijvoorbeeld het circus, de jungle, seizoenen, emoties, samenspel, vriendschap etc.

De Kinderyoga lessen zijn geschrikt voor kinderen van 4 - 12 jaar en worden iedere zaterdag (met uitzondering van de reguliere schoolvakanties) gegeven van 10.00 - 11.00 u. 

De lessen worden gegeven in kleine groepen (max. 8 kinderen) zodat er voor ieder kind genoeg persoonlijke aandacht is. Op deze manier kan er tijdens de lessen ook gewerkt worden aan bepaalde doelen of aandachtspunten die je als ouder(s) van tevoren op het inschrijfformulier kunt aangeven.

Dit kan bijvoorbeeld gaan om het volgende;

-          Mijn kind komt ’s avonds moeilijk in slaap.

-          Mijn kind heeft moeite zich te concentreren.

-          Mijn kind is (hoog)gevoelig en/of (hoog)begaafd en zit veel in zijn/haar hoofd.

-          Mijn kind heeft moeite met het uiten van emoties.

-          Mijn kind is vaak overprikkeld, moe of zit niet lekker in zijn/haar vel.

-          Mijn kind is faalangstig.

-          Mijn kind heeft last van paniek- of hyperventilatie aanvallen.

-          Mijn kind heeft last van spanning gerelateerde klachten (bijv. hoofdpijn, onrust, veelvuldig knipperen met de ogen etc.)

-          Mijn kind heeft regelmatig last van buikpijn, misselijkheid of stoelgang klachten welke niet medisch verklaarbaar zijn.

Tijdens de lessen werken we aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Zelfvertrouwen is namelijk één van de belangrijkste voorwaarden om kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen. Zelfvertrouwen kan een kind alleen opbouwen als het zichzelf, het eigen lichaam, kan vertrouwen. De diversiteit in ontspannende activiteiten gericht op beweging en creativiteit dragen hier positief aan bij.

We sluiten de les af met het kleuren van een mandala en we trekken een affirmatie kaartje. Een affirmatie is een vorm van een positieve zelfsuggestie. Het zijn korte bekrachtigende en positieve zinnetjes die je tegen jezelf als een soort mantra (herhaling) zegt zoals bijvoorbeeld 'Ik ben goed zoals ik ben'.  

Data/Tijd 

Zaterdag 10.00 - 11.00 u 

Kosten:

Proefles €5,- 

Losse les €8,50 

Strippenkaart 5 lessen €35 (max. 2 maanden geldig!)

Strippenkaart 10 lessen €65,- (max. 4 maanden geldig!)

 

Inschrijvingen via het contactformulier op de website, e-mail info@deblijeboefjes.nl of via whatsapp: 0643299382.