Massages

In de kinderstudio is een aparte massageruimte waarin ik kindermassages geef aan kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar. Kindermassage helpt kinderen om de indrukken van de dag te verwerken en los te laten. Zo komen ze tot rust en krijgen ze nieuwe energie. Door aanraking met aandacht komt het hormoon oxytocine vrij, de tegenhanger van het stresshormoon adrenaline, waardoor een kind zich ontspant en veilig voelt. Kinderen die regelmatig een kindermassage ontvangen zullen meer in balans zijn, zich beter kunnen concentreren en lekkerder in hun vel zitten.

Vanaf 4 jaar – spelmassage

Vanaf de leeftijd van 4 jaar gaan kinderen naar de basisschool. Vaak levert deze beginperiode veel spanning op. Kinderen in de kleuterleeftijd krijgen gedurende de dag op school veel nieuwe indrukken en prikkels te verwerken. Wanneer er meer prikkels binnen komen dan de hersenen kunnen verwerken kan dit o.a. resulteren in vermoeidheid, driftbuien of lichamelijke klachten zoals buik- of hoofdpijn.

Een prettige manier om een jong kind te leren ontspannen is op basis van spelmassage. Spelmassage is het spelenderwijs masseren over de kleding heen. Dit kan o.a. met behulp van een massage kaartje. Een voorbeeld hiervan is het denkbeeldig bakken van een taart, pannenkoek of pizza op de rug. Met de inzet van verschillende kaartjes, massage technieken en (kinder)massage attributen laat ik het kind heerlijk ontspannen.

Vanaf 6 jaar – deelmassage(s)

Vanaf de leeftijd van 6 jaar is het naast bovengenoemde ook mogelijk om te kiezen voor een ontspannen kindermassage met een etherische olie. Samen met het kind en de ouder(s) worden de voorkeuren besproken. Er kan gekozen worden voor één of meerdere deelmassages, dit betekend een hoofd, buik en/of voetmassage.

Rust in je Hoofd Massage

Via het hoofd komen prikkels binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat nieuwe indrukken en informatie te verwerken. Wanneer het hoofd ‘vol’ zit werkt een massage goed. De vertraagde, herhalende bewegingen van deze hoofdmassage zorgt ervoor dat kinderen geheel tot rust komen.

Blije Buik Massage

De buik is de plek waar voeding en emoties worden verwerkt. Bij een teveel aan indrukken kan een kind last krijgen van bijvoorbeeld buikpijn, obstipatie, diarree, hoofdpijn of bedplassen. Buikmassage stimuleert het verwerken van voedsel en emoties en heeft als doel om ontspanning te brengen in de buik. Vooraf wordt besproken wat de klachten zijn en hierop wordt de massage aangepast. Zo zijn er bepaalde massagetechnieken in te zetten bij obstipatie.

Vrolijke Voeten Massage

Op de voeten zitten alle reflexzones van het gehele lichaam, hier komt alles samen. De tenen corresponderen bijvoorbeeld met het hoofd. Wanneer je de tenen zachtjes masseert, kan het hoofd tot rust komen en worden hoofdpijnklachten minder. Daarnaast zorgt de voetmassage ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komt en worden emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd. Voeten verbinden ons met de aarde. Voetmassage is een prima hulpmiddel om jouw kind weer met beide benen op de grond te zetten.

Vanaf 8 jaar – ontspanningsmassage

Vanaf de leeftijd van 8 jaar is de concentratieboog (meestal) wat langer en kan de ontspanningsmassage wat meer uitgebreid worden. Naast de deelmassages kan er gekozen worden om ook de rug, armen, handen en benen mee te nemen in de massage. Ook wordt vooraf een keuze gemaakt uit de 4 etherische basis oliën voor kinderen, namelijk lavendel, limoen, citroen of mandarijn.