Workshop Shantala Babymassage

De Shantala massage is een ontspanningsmassage, afkomstig uit India. Daar wordt de massage al van oudsher van moeder op dochter overgedragen.

De Franse arts dr. Frédérick Leboyer introduceerde de massage in Europa. Hij zag in India hoe een vrouw (genaamd Shantala) haar baby masseerde. Zij masseerde haar baby vol overgave en tederheid te midden van al het lawaai in de overvolle straten van Calcutta.

Babymassage is goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van baby’s. Ze vinden het heerlijk om gemasseerd te worden. Baby’s verlangen naar geborgenheid en lichamelijke warmte. Het is een prettige manier om het contact met je baby nog intenser te maken. Door de massage maak je op een andere manier contact met je baby en leer je je baby beter begrijpen.

Naast het feit dat babymassage erg ontspannen en plezierig is, kunnen bepaalde technieken erg nuttig zijn voor baby’s met darmkrampjes, baby’s die overstrekken, onrustig zijn of veel huilen. Er zijn veel positieve effecten voor zowel de ouder als de baby.

Positieve effecten baby

-          Vermindering van darmkrampjes

-          Verbetering van de ademhaling

-          Groei van de baby

-          Stimuleert de bloedsomloop

-          Het stimuleert het immuunsysteem

-          Verbetering van het slaapgedrag

-          Verminderen van huilen

-          Positief effect op de gemoedstoestand

Positieve effecten ouder

-          Ontspanning

-          Het leren kennen van de lichaamstaal van je kindje

-          Ouderlijke intuïtie

De workshop Shantala Babymassage duurt circa 90 minuten en is inclusief naslagwerk met massagetechnieken. De oefeningen worden voorgedaan op een pop. Als ouder(s) kun je mee oefenen op een pop of je eigen kindje. 

Tarieven:

€45,- in de kinderstudio

€55,- aan huis (omgeving Schouwen-Duiveland)