Kindermassage

Kindermassage helpt kinderen om de indrukken van de dag te verwerken en los te laten. Zo komen ze tot rust en krijgen ze nieuwe energie. Door aanraking met aandacht komt het hormoon oxytocine vrij, de tegenhanger van het stresshormoon adrenaline, waardoor een kind zich ontspant en veilig voelt. Kinderen die regelmatig een kindermassage ontvangen zullen meer in balans zijn, zich beter kunnen concentreren en lekkerder in hun vel zitten. Kindermassage kan in gezet worden vanaf circa 3 jaar. 

Workshop Spelmassage 

Kinderen krijgen gedurende de dag veel nieuwe indrukken en prikkels te verwerken. Wanneer er meer prikkels binnen komen dan de hersenen kunnen verwerken kan dit o.a. resulteren in vermoeidheid, driftbuien of lichamelijke klachten zoals buik- of hoofdpijn.

Een prettige manier om een (jong) kind te leren ontspannen is op basis van spelmassage. Spelmassage is het spelenderwijs masseren over de kleding heen. Dit kan o.a. met behulp van een massage kaartje. Een voorbeeld hiervan is het denkbeeldig bakken van een taart, pannenkoek of pizza op de rug. Met de inzet van verschillende kaartjes, massage technieken en (kinder)massage attributen leer je je kind(eren) een ontspannen massage te geven.

Workshop Rust in je Hoofd Massage

Via het hoofd komen prikkels binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat nieuwe indrukken en informatie te verwerken. Wanneer het hoofd ‘vol’ zit werkt een massage goed. De vertraagde, herhalende bewegingen van deze hoofdmassage zorgt ervoor dat kinderen geheel tot rust komen.

Workshop De Blije Buik Massage 

De buik is de plek waar voeding en emoties worden verwerkt. Bij een teveel aan indrukken kan een kind last krijgen van bijvoorbeeld buikpijn, obstipatie, hoofdpijn of bedplassen. Buikmassage stimuleert het verwerken van voedsel en emoties en heeft als doel om ontspanning te brengen in de buik. Tijdens de workshop leer je eenvoudige massagetechnieken welke de kinderbuik tot rust brengen en obstipatie helpen verminderen. (let op; bij chronische diarree klachten word de workshop niet aangeraden)

Workshop Vrolijke Voeten Massage

Op de voeten zitten alle reflexzones van het gehele lichaam, hier komt alles samen. De tenen corresponderen bijvoorbeeld met het hoofd. Wanneer je de tenen zachtjes masseert, kan het hoofd tot rust komen en worden hoofdpijnklachten minder. Daarnaast zorgt de voetmassage ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komt en worden emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd. Voeten verbinden ons met de aarde. Voetmassage is een prima hulpmiddel om jouw kind weer met beide benen op de grond te zetten.