Moedercirkel

Tijdens mijn werk als baby-/kinderyoga docente en kinderontspanningscoach kom ik geregeld in aanraking met ouders, en dan met name moeders, die behoefte hebben aan tips en advies m.b.t het ouderschap. Het voelt prettig te weten dat je er als (kersverse) ouder(s) niet alleen voor staat en er een plek is om ervaringen, kennis en tips met elkaar uit te wisselen. 
Samen met Jolien Lemsma, Natuurgeneeskundige, deel ik de wens dat moeders tijdens het ouderschap meer durven vertrouwen op hun eigen intuïtie en hierdoor meer in hun kracht komen te staan. Wij delen onze interesse en kennis met betrekking tot intuïtief en bewust ouderschap graag met andere (toekomstige) moeders tijdens de Moedercirkel bijeenkomsten. Je bent, zowel alleen of samen met je kind(eren) welkom en we vragen enkel een kleine vrijwillige bijdrage van €2,- voor thee en lekkers.
 
Opgeven kan door het sturen van een bericht via de instagram pagina Moedercirkel Schouwen-Duiveland, of door een whatsapp bericht te sturen naar 0643299382 
 
--> Volg Moedercirkel Schouwen-Duiveland op Instagram🙂
 
De Moedercirkel zal afwisselend worden gehouden in de Kinderstudio in Nieuwerkerk of bij goed weer in de tuin van Jolien in Serooskerke. 
 
Data Moedercirkel bijeenkomsten:
- Vrijdag 1 april  
- Vrijdag 6 mei 
- Vrijdag 10 juni
- Vrijdag 1 juli 

Even Voorstellen..

Mijn naam is Jolien. Samen met mijn partner, twee dochters (11 en 6 jaar) en ons dieren wonen we sinds 2019 in Schouwen-Duiveland

Toen mijn oudste dochter nog klein was begon ik aan een 5-jarige studie natuurgeneeskunde. Hier leerde ik over de geweldige geneeskracht van de natuur en veranderde het groeiende besef dat wij als mens deel uitmaken van de natuur, en ik me het beste voel wanneer ik de ritmes van de natuur volg in mijn leven.
Ik zie alle mensen met hun individuele eigenschappen en kwaliteiten dan ook als onderdeel van het grote eeuwig draaiende wiel, het leven zelf. Wij maken elkaar compleet.
Hoe gezonder en gelukkiger de individuen, hoe gezonder en gelukkiger het geheel, het leven op aarde zal zijn.
Hierin zie ik een parallel met het moederschap. Wanneer je als moeder goed in je vel zit kun je er goed voor je kinderen zijn. Kinderen spiegelen ons voortdurend, wat we uitzenden en daarmee hoe het diep vanbinnen met ons gaat. Onder andere daarom kan ouderschap zo uitdagend, maar ook zo leerzaam en mooi helend zijn wanneer je bereid bent hier open voor te staan.
In ons westerse maatschappij zijn we gewend geraakt de zorg voor de kinderen als ouders vooral alleen te dragen. Dit is niet altijd zo geweest en zelfs een vrij bijzondere ontwikkeling in vergelijking met de gewoonten in niet westerse landen waar de zorg voor de kinderen doorgaans wordt gedeeld met grootouders, buren en vrienden.
Toen Kimberley en ik tijdens een gesprek ontdekten dat we beiden met het plan liepen moederbijeenkomsten te organiseren zijn we gelijk enthousiast samen gaan werken om dit plan tot werkelijkheid te laten komen.
Met de moedercirkel hopen we een plek te bieden waar moeders een stukje van de zorg die ze over hun kinderen, maar ook het dagelijks leven hebben te kunnen delen. Zodat ze dit, soms toch pittige pad niet helemaal alleen meer hoeven te bewandelen. 

Krantenartikel - Regiokrant Schouwen-Duiveland - 25-03-2022